Híradó

Egy város kapott sokkot a terroristák közelségétől

A spanyol-francia határ mentén fekvő Ripoll lakói sokkot kaptak, amikor megtudták, hogy a közöttük éltek azok a terroristák, akik csütörtökön és pénteken megöltek 14 embert és több mint százat megsebesítettek borzasztó terrorcselekményekben Katalónia térségében.

6 óra 27 perce www.hirado.hu

Híradó

Kodályra és Bartókra emlékezve: Fölszállott a páva gálaműsor Pécsett

Augusztus 29-én a pécsi bazilika nyugati kapuja előtti téren nagyszabású szabadtéri koncerten, a Fölszállott a páva gálaműsorán emlékeznek a két magyar zenei óriásra.

6 óra 35 perce www.hirado.hu

Híradó

Gyilkos robotokat vizionál az ENSZ-et figyelmeztető nyílt levélben Elon Musk

115 tech vezetővel karöltve követeli a betiltásukat, mert szerintük a gyilkos robotok hozhatják el a hadviselés harmadik forradalmát.

6 óra 39 perce www.hirado.hu

Híradó

Már biztos: meghalt az eltűnt svéd újságíró a Nautilus fedélzetén

Elismerte Peter Madsen dán feltaláló, a világ legnagyobb házilagos gyártmányú tengeralattjárójának tulajdonosa, hogy meghalt hajóján az a fiatal svéd újságírónő, akit utoljára augusztus 10-én este láttak az ő társaságában a később rejtélyes körülmények között elsüllyedt UC3 Nautilus fedélzetén a koppenhágai kikötőben.

6 óra 52 perce www.hirado.hu

Híradó

Megvan az új washingtoni orosz nagykövet

Oroszország Washingtoni nagykövetévé nevezte ki Anatolij Antonov eddigi külügyminiszter-helyettest Vlagyimir Putyin elnök, az erről szóló határozatot hétfőn tették közzé a Kreml honlapján.

6 óra 58 perce www.hirado.hu

Híradó

Kávézaccból energiát nyerő eljárásokat tesztelnek

Az első kísérletek eredménye szerint a kávémaradékban lévő energia 60 százalékát sikerült metánná alakítani.

7 óra 4 perce www.hirado.hu

Híradó

Börtönbe vagy a halálba kívánja fiát a barcelonai gázoló anyja

"Arra szeretném kérni, hogy térjen vissza és hagyja abba azt amit csinál" - mondta az anyja a francia televízióban.

7 óra 7 perce www.hirado.hu

Híradó

Dömötör: ha a szocialistákon múlt volna, több család ment volna csődbe

Az az ellenzék kezdeményezett most ülést a devizahitelesek ügyében, amelyik nem szavazta meg az őket segítő intézkedéseket - mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára. Ha a szocialistákon múlt volna, ma magasabb lenne a törlesztő, több maradt volna a bankoknál, és több család ment volna csődbe.

7 óra 12 perce www.hirado.hu

Híradó

Az MSZP kitart a CEU-törvény eltörlése és a devizahitelesek kilakoltatási moratóriuma mellett

Az MSZP továbbra is kitart javaslata mellett, hogy a CEU-törvényt el kell törölni, a devizahitelesek esetében pedig azonnali kilakoltatási moratóriumot kell bevezetni - ismertette az MSZP véleményét a szocialisták frakcióvezetője hétfőn Budapesten.

7 óra 29 perce www.hirado.hu

Híradó

Párbeszéd: függesszék fel a devizahitelesekkel szemben zajló eljárásokat!

A Párbeszéd Magyarországért társelnöke törvénymódosító javaslatban kezdeményezte, hogy 2018. augusztus 1-jéig függesszenek fel minden, a devizahiteleseket érintő végrehajtási eljárást.

7 óra 31 perce www.hirado.hu

Híradó

Ismét lángol a horvát tegnerpart

Vasárnap késő este óta erdőtüzek pusztítanak a horvát tengerparton, Zadar megyében, hétfőn pedig Hvar szigetén is tűz ütött ki - közölte a N1 horvát hírcsatorna hétfőn.

7 óra 32 perce www.hirado.hu

Híradó

Nem pszichoaktív drog okozta a férfi halálát a fővárosban

Az igazságügyi boncolás nem hozta összefüggésbe kábítószer-fogyasztással annak az embernek a halálát, akinek a holttestét még vasárnap a fővárosban a Stadionoknál találták meg - közölte a Budapest Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn az MTI-vel.

7 óra 36 perce www.hirado.hu

Híradó

Egymilliárd forintos infrastruktúra-fejlesztés kezdődik Egerben

Egy múlt év végi kormánydöntés alapján a megyeszékhely egészét érintő, átfogó infrastruktúra-fejlesztés kezdődik el Egerben - jelentette be a kivitelezési megállapodás aláírása alkalmából hétfőn a város polgármestere.

7 óra 39 perce www.hirado.hu

Híradó

Kósa: Soros kérésére kezdeményezett rendkívüli ülést az ellenzék

A Fidesz frakcióvezetője szerint Soros György kérte meg a magyar ellenzéket, hogy CEU-ügyben kezdeményezzen rendkívüli parlamenti ülést. A Fidesz azonban már a nyár elején jelezte, nem vesz részt olyan rendkívüli ülésen, amelyet "pusztán politikai habverés szándékával" javasolnak.

7 óra 40 perce www.hirado.hu

Híradó

Óriási hangulat, igazi közösségi élmény - hatalmas meccs volt a Felvidéken augusztus 20-án

Páratlanul jó hangulatú, szinte teltházas mérkőzésen csapott össze a Dunaszerdahely DAC csapata a bajnok Zsolna együttesével. Az M4 Sport által is közvetített mérkőzésen a szurkolók győzelembe üldözték a Dunaszerdahelyt, mely egy változatos meccsen végül 4-2-re legyőzte a Zsolna együttesét. Képek és videók!

7 óra 49 perce www.hirado.hu

Híradó

A világ minden pontján ott lesznek a magyar ösztöndíjasok

A korábbinál 15-15 fővel többen vehetnek részt idén a Kőrösi Csoma Sándor és a Petőfi Sándor Programban - jelentette be Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

8 óra 10 perce www.hirado.hu

Híradó

Megbecsülték őket, pedig könyékig véresek voltak

Keddtől egy hétrészes cikksorozatban mutatja be Békés Márton, a Terror Háza kutatási igazgatója az 1956-os szabadságharc megtorlásában aktív szerepet játszó, még köztünk élő öt ember életpályáját. Ennek kapcsán adott interjút az Origo-nak.

8 óra 25 perce www.hirado.hu

Híradó

Helyettes államtitkár: fontos a diaszpóra erősítése

A magyar identitás megőrzése érdekében fontos a diaszpóra erősítése, az ott élő, magyar nyelvet és kultúrát oktatók segítése - hangsúlyozta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára hétfőn Győrben, a nyugati diaszpórában magyar nyelvet tanítók 16. továbbképzésének nyitó napján a Széchenyi István Egyetemen.

8 óra 38 perce www.hirado.hu

Híradó

Három titánbuzogány nyílik Washingtonban

Az óriáskontyvirágnak is nevezett növények 5-12 évesek és mindegyikük most nyílik először.

8 óra 39 perce www.hirado.hu

Híradó

Michael Douglas nagypapa lesz - börtönviselt fia családot alapít

Cameron Douglas, aki első pillantásra nem épp az anyukák kedvence, megtalálta élete szerelmét és már a baba is úton van.

8 óra 45 perce www.hirado.hu

Híradó

Szerdától kevesebbet kell fizetnünk a benzinkutakon

Csökkenti bruttó 2 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt. - értesült piaci forrásból az MTI hétfőn.

8 óra 46 perce www.hirado.hu

Híradó

A leszúrt sofőr lehet a 15. áldozat Barcelonában

A barcelonai gázolásos merénylet feltételezett, szökésben lévő elkövetője veszélyes bűnöző, fegyver lehet nála - közölte hétfőn a katalán rendőrség a Twitteren. A katalán kormány belügyekért felelős tagja pedig bejelentette sajtóértekezletén, hogy a katalóniai támadásoknak van egy 15. halálos áldozata is.

9 óra 1 perce www.hirado.hu

Híradó

Sikoltozó, sólyomforma drónt vetnek be a majmok ellen

Igazi japán groteszk: sólyomnak álcázott drónnal ijesztgetik a termőföldeken lakmározó majmokat egy japán városban.

9 óra 4 perce www.hirado.hu

Híradó

Állami kitüntetéseket adott át Varga Mihály

Augusztus 20. a magyaroknak egyszerre jelenti az ország jövőjét meghatározó döntéseket, a kijelölt célokért vívott harcokat és a nemzet megtartását szolgáló építő munkát - emelte ki Varga Mihály a nemzeti ünnep alkalmából tartott rendezvényen, amelyen Áder János államfő megbízásából elismeréseket adott át az államigazgatás, a tudományos és a gazdasági élet területén kimagasló teljesítményt nyújtó szakembereknek.

9 óra 14 perce www.hirado.hu

Híradó

Mától ismét változik a közlekedés a fővárosban – Reggeli hírexpressz

Kezdje a napot a hirado.hu híreivel!

16 óra 36 perce www.hirado.hu